Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Есен - златно време, когато е невъзможно да оставиш булката без букет от свежи цветя! Какво трябва да бъде, за да подчертае имиджа му? От кои цветя е възможно да се направи красив състав? Какво е необходимо да украсите цветята? Ние най-подробно отговорихме на всички тези въпроси! Ще можете самостоятелно да вземете всичко необходимо за идеален есенен букет, който ще бъде приятно за окото, вашите и гостите! Научавате какви цветя и това символизират какви функции имат, отколкото са интересни и кога е по-добре да ги избирате.

Цветови схеми за есенни месеци

Според цветарите, есенният букет в цветовата гама трябва да съответства на сезона. И това е валидно, падането е невероятно богато на нюанси: изгаряне на червено и ярко жълто, огненочервено и благородно Бордо, уютно кафяво и умиротворяващо бежово, ярко злато, завладяващ теракот ...

При избора на цветя на есента композиция да се ръководи от рокля, новородени, цвят и стил на костюм. Пълненето на букет се определя само от желанията и въображението на булката.

През септември, когато има много повече на слънцето, то е възможно да се използват цветове от топли, сочни нюанси (жълт). Пшеничните уши и слънчогледа могат да служат като декор.

През октомври, по време на падането на листата, оранжеви цветя, украсени с листа от кестени ще се обърнат.

През ноември, по време на дъждовния сезон и ниски температури, тъмните, наситени цветове - бордо, кафяво, тъмно синьо са от значение.

Какво е възможно да направите сватбен булченски букет от

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор Падането е богато не само на бои, но и на цветя. Разнообразието е наистина невероятно високо, във всички красоти, по-голямата част от цветята цъфтят през есента. Можете да изберете dahlias, pionovidny рози, гербери, божури, астери, хризантеми.

Тук най-добрите варианти на комбинации са дадени в есенния сватбен букет и изборът остава за вас.

Далии

Представени са от най-широката палитра от "есенно" оцветяване, което прави тези цветя най-подходящи за сезонна композиция. Те не изчезват достатъчно дълго, но в магазините рядко се случват най-пресните, затова хранете цветя във ваза специален агент. Ярката няма миризма, цената - е малко по-висока от средната заради непопулярността. Представляват взаимна благодарност, тихо величие, щастие.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Далии

астри

Цветовата палитра е доста по-лоша: оттенъци червени, лилави, розови, отговарят на бяло. Има многоцветни хибриди, но е трудно да ги намерите във флористичните магазини. Цъфнали през есента, и следователно през този сезон винаги са на разположение. Цената е малко по-висока от средната.

Застанете във водата, а не за дълго - до две седмици, но в горната превръзка ще живеете и месец. На практика няма миризма. Предимството на астерите в тяхната символика е свързано с тях любов, ласки, нежност, трепереща вярност. Идеален кандидат за сватбена церемония.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Букет с астери

Хризантеми

Един от най-променливите цветя: огромен избор на размери, видове и оцветяване. Ароматът е лек, ненатрапчив. Стойте във вода достатъчно дълъг, от две седмици. Цветът не струва много и винаги е на разположение. Основното предимство - практически става с всички цветя, което дава възможност да експериментирате с различни комбинации. Символизира оуформ, авторитет и самоувереност.

Сватбеният букет от хризантеми - идеалният избор за сватба със стил "kezhuat", "бохо", "страна". Прочетете тук за този, на когото отговаря, отколкото е все още интересно, тъй като е правилно да го направите. Също така научавате за функциите на тези цветя.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Хризантеми

Гербери

Имате богата цветова палитра, всички оранжеви, розови, червени, жълти и бели нюанси. Не миришете, ще бъдат подходящи булки с алергия, астма или просто за дълги празници. Много устойчив - без горната превръзка ще остане не по-малко от три седмици.

Основните предимства - винаги са на разположение и струват по-скоро не много. Символизирайте флирта, интимността, веселието и щастливия живот. Тук е възможно да намерите всички подробности. Научаваш, че е възможно да украсиш готов букет, да се подходиш към него и т.н.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Букет от гербери

Хортензия

Не се различавайте по ширината на избор на цвят, но цъфтеж от ранна пролет до късна есен, така че, винаги са достъпни за есенните композиции. Във ваза струва една средна седмица, в най-горната превръзка - най-много три. Ароматът е силен и остър, за алергичните хора може да се превърне в проблем. Не струва много, но обикновено се изисква предварителната подредба.

Символизира абсолютната преданост, дълбоко усещане и уважение. По-подробно е разказано за тези цветя в друга статия. Научаваш какви версии се случват това, което булката ще задоволи тази опция, отколкото да я украсиш и с мен. друг.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Хортензия

Ranunkulyusa

Имат широка цветова гама, класове на "аромат" отговарят. Ароматът е приятен, мек. Във вазата стои достатъчно дълго, но се препоръчва най-горната превръзка. Основното предимство и недостатък на цветето се състои в неговата изключителност: ranunkulyusa са непопулярни и затова е възможно да се нарече булчински букет уникален, но е необходимо да се плати за него прилично. Представлява сила, смирение на страстите и безгранична вярност.

Сватбеният букет от рангуликус отговаря на оригиналните момичета. Ние анализирахме последните модерни тенденции в областта на флористиката и в друга статия предлагахме най-подходящите елементи на декор, форма, цветови комбинации и др.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Ranunkulyusa

Pionovidny рози

Уникална палитра от ароматни цветове, разнообразие от основни нюанси. Комплектът от силни приятен аромат (на всеки клас), но за булки с алергия или чести мигрена е по-добре да откажете това цвете. Във водата стоят дълго - около един месец без допълнителни ресурси. В големите градове се предлагат винаги, а в други - от предварителната поръчка. От недостатъци - високи разходи.

Символизирайте душата, искреността на чувствата и материалния просперитет. Как да изберете букет от pionovidnykh на рози е казано в друга статия. Освен това ще можете да решите коя форма, декор, цветя и ефективно да направите самостоятелно.

Елегантен есенен булчински букет: тънкостите на правилния избор

Pionovidny рози

Формуляр за композиция

Както и класическите неутрални букети, есента не трябва да бъде много великолепна, иначе булката "ще бъде загубена". Ако искате да използвате големи цветя, изглежда pionovidnykh на рози, слънчогледи или гербери, да ги вземе не повече от 3-5. Възможно е да се разрежда композицията с по-фини съцветия или стилен декор (около него по-долу).

Най-добрите варианти на форми за есенни композиции:

  • каскада - падане под формата на водопад, обърнатия спад;
  • вегетативно - минимум изкуствени бижута, най-много естествен естественост
  • коша - е много удобно;
  • фен - рамка от тел във формата на фен, което се попълва цветя и декор;
  • структурен - обем dissymmetric състав от големи и фини цветя.

Декор опции за цветя

Есенните букети също имат неоспоримо предимство - възможност за използване на естествен декор за създаване на изключителен. Опитният цветар ще разрежда състава от цветя със сухи листа в червени и златни тонове, уши и сухи клони.

Дамските екстравагантни могат да украсят букета с ябълки-ранетки, малки тикви, клони на Вибурнум, планинска пепел, бедрата и главите на слънчогледите. Такъв необичаен полу-ядлив букет ще създаде фурор на празник!

Основното правило за декорация на сезонния състав - минималното присъствие на зелени. Ако класическите букети винаги са украсени с флористични зеленина и изглеждат перфектно, то тогава - изобщо не е така!

В класическия вариант е възможно да се използват дантела, сатенени панделки, мъниста от пластмаса, кристали Сваровски. Основното - да не бъде прекалено много, букетът само допълва едно новобранено изображение, прекомерното изобилие от бижута ще отвлече вниманието на момичето и ще силно вулгаризира красотата на състава.

Искате ли да чуете мнение за есенния букет на професионалния цветар и талантливия дизайнер? Ето, че той мисли:


Не забравяйте, че есенният букет трябва хармонично да пасва на сватба и рокли на млади хора, но не и да бъде груб елемент. Покажете въображение - ползата, богатството от бои и цветя позволява - рамка уникален състав и безопасно отидете на олтар с частица очарователен падане на ръце!